Familierecht

Als u op het punt staat uw huwelijk of samenwoning te beëindigen moeten er een aantal belangrijke beslissingen genomen worden. Dit zijn beslissingen met verstrekkende gevolgen zowel emotioneel als financieel. Echtscheidingsbegeleiding is een zeer belangrijk onderdeel van het rechtsgebied personen- en familierecht. Goede en deskundige begeleiding kan langslepende en kostbare procedures voorkomen. Dit kan in overleg alsmede in mediation. Mediation brengt meer mogelijkheden voor een snellere oplossing doormiddel van inbreng van partijen wat vaak resulteert in minder emotionele belasting.

Binnen dit rechtsgebied vind je regels over onder andere de geboorte, adoptie, huwelijk, echtscheiding, afstamming en ouderlijk gezag. Ook valt het erfrecht onder dit rechtsgebied, maar wordt meestal als apart rechtsgebied behandeld. Het personen en familierecht onderscheidt zich van alle andere rechtsgebieden omdat dit rechtsgebied zeer besloten is. Zo wordt een uitspraak niet openbaar gemaakt.

Heeft u vragen over welk onderwerp dan ook wat onder dit rechtsgebied valt, dan helpen wij u graag met uitgebreide informatie en advies over deze vragen en tal van andere vragen.